FROMAGE DE BREBIS - LE PETIT BLANC

Welcome to the Bergerie Le Petit Blanc,

an enchanting place where pastoralism and cheese delicacies mingle. In the heart of this green setting, we passionately raise our flock of sheep, whose milk is transformed into delicious artisanal cheeses.


When you walk through our doors, you will discover the authenticity of a real farm, where each stage of cheese making is carried out with the greatest care. From animal milking to cheese maturing, you will be immersed in the heart of a know-how, the fruit of a decade of cheese work.


Whether you are a cheese lover or simply curious to discover the secrets of their production, our cheese dairy is the ideal place for a unique taste experience. Come and taste our varieties of cheeses with delicate flavors.


We welcome you to our cheese sheepfold, where passion and delicacy meet to awaken your senses.


Welcome to our house !

Brebis
Nos fromages
Le Petit Blanc

Le Petit Blanc

Voir
Le Croué

Le Croué

Voir
Le Lêtier

Le Lêtier

Voir

Les yaourts

Voir

L'Ail & fines herbes

Voir

La Tomme de Lierre

Voir

Le Petit Blanc

Voir

Le Croué

Voir
All cheeses

Where to find our products ?

Qui sommes-nous ?

Immerse yourself in the world of our farm and our cheese know-how!

Discover our history, our commitment to sustainable agricultural practices and our range of exceptional cheeses.

Learn more
Evénements & blog
Potiron farcie
by Pierre Loic Blanc 27 Oct, 2024
Plongez dans l'automne avec ce potiron farci à la chair à saucisse, châtaignes et fromage de brebis, un plat qui marie douceur et richesse en un festin réconfortant.
L’Atelier PAM : Plantes Aromatiques et Médicinales à la Ferme
by Pierre Loic Blanc 21 Aug, 2024
À la ferme, nous cultivons des Plantes Aromatiques et Médicinales (PAM) pour soigner nos brebis grâce à la phytothérapie, l’aromathérapie et la gemmothérapie. Nous produisons également des tisanes, des sels aromatisés et des fromages aux plantes. Notre production est biologique, avec des plantes cultivées et sauvages, respectant ainsi l’environnement.
Tatin d'abricot et Croué
by Pierre Loic Blanc 10 Jun, 2024
Savourez l'été avec cette tarte tatin aux abricots, quand le miel et le romarin subliment la fraîcheur des fruits et de la brebis.
Ingrédients tarte fine
by Pierre Loic Blanc 29 May, 2024
Découvrez l'alliance de la fraîcheur des légumes d’été à la richesse de la feta et du yaourt de brebis. Une tarte feuilletée croustillante, des tranches de courgettes et de tomates joliment disposées, le tout relevé par une base de yaourt moutardé. Un régal pour les papilles !
Share by: